Zataknilo se nam je, ko smo izbirali senčila

Korenito smo se odločili prenoviti staro hišo. Že dolgo je bila to velika želja, sedaj ko smo prihranili nekaj denarja, pa se je začela akcija. Prenova poteka dokaj gladko, saj se mož spozna na veliko stvari in lahko sam dobro nadzira delavce, pa tudi sam poprime za delo. Zataknilo se nam je pri vprašanju kakšna senčila naj izberemo. Do takrat sploh nisem vedela, da je tako velik izbor, da se je težko odločiti.

Z možem sva naredila majhno raziskavo, kej imava na voljo. Ugotovila sva, da se lahko odločava za:

  • polkna (klasika)
  • zunanje žaluzije
  • nadokenske rolete
  • predokenske rolete
  • notranja senčila.

Skratka, težava je nastala, ker se je težko odločiti, katera senčila bodo res tista prava za nas. Ker je to res velika odločitev, saj se senčila ne menjajo pogosto, sva se odločila za tehten premislek. Vzela sva si čas, prebrala vse kar sva našla, povprašala pri prijateljih in si ogledala trgovine, ki senčila prodajajo. 

Zataknilo se nam je, ko smo izbirali senčila

Na koncu sva se odločila za predokenske rolete, saj sva izvedela, da so to senčila, ki omogočajo popolno zatemnitev, mi pa radi spimo v popolni temi. Poleg tega, so prav te primerne za hiše, ki se adaptirajo, saj so za novogradnje primernejše nadokenske rolete. Ko je odločitev že padla, sva šla slučajno na pijačo k znancem, s katerimi se nismo videli že dolgo časa. Tudi oni so imeli rolete, s katerimi so bili zadovoljni. Povedali in pokazali so nam tudi, da rolete spuščajo in dvigajo s daljinskim upravljalnikom. 

Moj mož je bil tako navdušen, da je odšel naslednji dan do trgovine, kjer smo senčila naročili in vprašal za možnost daljinskega upravljanja. Zagotovili so nam, da nam lahko ponudijo tudi to možnost, vendar bo nekoliko dražja. Ker pa vemo, da vsi moški obožujejo daljinske upravljalce, cena sploh ni bila pomembna. Upam, da smo se odločili za prava senčila in da nam bodo dolgo služila.