Žaluzije so bile popolna zmenjava za rulete

Že kar nekaj časa imamo sedaj nekolikšne težave s tem, da se nam zelo pogosto uničujejo rulete, ki jih imamo na oknih. Težava pa je v temu, da se vrhnji člen rulete, kjer se ta poveže z samim ogrodjem, odlomi, nato pa je ruleta neuporabna, dokler je ne popravimo, tako da odstranimo vrhnji člen rulete. Ker pa se nam je začelo zaradi starosti rulet, zelo pogosto dogajati, pa se nam več ne splača popravljati rulet.

Zato pa smo se sedaj odločili, da bomo te naše rulete zamenjali z nekoliko bolj moderno opcijo in sicer žaluzije. Za žaluzije pa smo se odločili, ker smo opazili, da je z ruletami kar nekaj dela, sploh pa, ko jih je potrebno čistiti, saj jih je kar težko povsem očistiti. Poleg tega pa nam sam izgled rulet ni bil preveč všeč, saj so izgledale nekoliko staromodno, kar pa ni bil izgled, ki smo ga želeli doseči.

Žaluzije so bile popolna zmenjava za rulete

No zato pa smo si res priskrbeli žaluzije, ter smo si s tem olajšali življenje. Ko je prišlo do čiščenja, je bilo to sila enostavno. Tako smo jih morali zgolj očistiti s kakšno krpo, tako da smo z njih spravili prah, saj se niso umazale, ker so bile za razliko od rulet, na notranji strani okna.

Prav tako pa so nam žaluzije še vedno omogočale, da smo lahko v sobi ustvarili popolno temo, vsaj zvečer, čez dan pa tako ali tako nismo imeli potrebe po temu. Poleg tega pa so nam žaluzije prišle prav tudi, kadar je bilo zunaj zelo močno sonce. v takšnih primerih, smo lahko žaluzije obrnili navzgor, kar pa je odbijalo sončno svetlobo, kjer pa smo še vedno imeli svetlobo v stanovanju.

Tako pa smo bili zelo veseli, da smo se odločili zamenjati tiste naše stare rulete z žaluzijami, saj so te veliko bolj uporabne in pa bolj učinkovite.