Pogoji za odkup rabljenih vozil

Če ste velik ljubitelj jeklenih konjičkov in želite zaslužiti nekaj denarja s svojim hobijem, potem je popoldanski s.p. za vas prava odločitev. Za odkup rabljenih vozil izberete v klasifikaciji dejavnosti šifro 45.110, ki je namenjena namenjena trgovini  z avtomobili in lahkimi motornimi vozili. Tako boste lahko trgovali z rabljenimi osebnimi vozili, kombiji in terenskimi vozili do 3,5 tone. S tem boste lahko odkup rabljenih vozil izvajali v živo, preko spleta ali preko avkcij. Že kar nekaj let za opravljanje trgovske dejavnosti odkup rabljenih vozil ni potrebna minimalna stopnja izobrazbe.

Vendar pa se morate vsekakor spoznati na avtomobile. Zelo dobri morate biti pri realnem ocenjevanju vrednosti avtomobila. In še ena kvaliteta vam mora ustrezati odlično, to je pogajanja. Po mojem mnenju je to delo najlažje za mehanike, ki ji pogled pod pokrov motorja dokaj hitro pove ali je na avtomobilu potrebno kakšno večje popravilo ali se bo vozilo uspešno prodalo dalje. Predvsem pa je za odkup rabljenih vozil pomembno, da si naredite dobro ime, ker vas bodo tako vaši zadovoljni kupci priporočali sosedom in prijateljem. 

Zelo primerno je, če imete na voljo tudi dokaj veliko parkirišče, kjer se bo izvajal odkup rabljenih vozil in kamor boste vozila lahko varno parkirali dokler jih ne prodate. Zavedati se morate, da velika večina vozil ne proda z danes na jutri. No se pa seveda zgodi, da imamo kakšnega prodanega še preden ga odkupite oziroma uspete urediti vso potrebno dokumentacijo.   

Pogoji za odkup rabljenih vozil

Zelo priporočljivo je tudi da imamo na omenjenem prostoru na voljo pokriti prostor kjer bomo z strankami urejali odkup rabljenih vozil. Nekako je zelo priporočljivo, če imate tudi možnost spravila opreme za vzdrževanje in čiščenje avtomobila. Lokacijsko je najbolje, da se nahajamo kje v bližini prostorov kjer je mogoče urejati prepis in registracijo avtomobila, saj tako omogočamo našim strankam, da se morebiti hitreje odločijo za odkup rabljenih vozil.