Z vprašanjem kako znižati holesterol se je srečal moj oče

Oče je nekaj časa nazaj imel kar nekaj težav, saj je imel povišan holesterol. Tako pa je glede tega moral nekaj narediti, saj takšen visok holesterol ni ravno najbolj zdrav za telo.

Zato pa sva skupaj začela iskati načine, kako znižati holesterol. Tukaj pa sva na spletu našla kar nekaj načinov, kako znižati holesterol. Najbolj pomembno pri temu pa je, da se spremeni prehrana. Tako pa je povišan holesterol po navadi ravno posledica slabe prehrane. Zato pa je moral pri svoji dieti sedaj paziti na to, da je zmanjšal količino zaužitih maščob. To pa je pomenilo, da je sedaj moral jesti čim več sadja, stročnic, rib in podobno. Tako pa je še pazil na vnos sladkorja in pa ogljikovih hidratov, saj so tudi to po navadi veliki vplivniki na povišan holesterol.

Tako pa mu je že sama prehrana močno pomagala, tako da je bila že hrana dober odgovor na to, kako znižati holesterol. Nato pa sva pogledala še malo, kako bi lahko še bolj znižal holesterol, kjer pa sva dobila še nekaj napotkov. Tukaj pa je bil odgovor kar jasen in pa logičen. Ta pa je bil, da se je moral začeti čim več aktivno gibati in pa izgubiti nekaj odvečnih kilogramov. 

Z vprašanjem kako znižati holesterol se je srečal moj oče

No tako pa je bil odgovor na to, kako znižati holesterol, predvsem ta, da je moral začeti bolj zdravo živeti. To pa je bilo tudi dobro zanj, saj je poleg tega, da si je znižal holesterol, tudi poskrbel za svojo splošno zdravje, saj je sedaj moral paziti na prehrano, ter je tako začel z dieto. Poleg tega pa je bilo dnevno gibanje in pa izguba nekaj kilogramov, tudi pomagala za njegovo fizično sposobnost in pa za vse telesno zdravje. Ko se je začel tega redno držati, pa mu povišan holesterol več ni povzročal težav, tako da je povsem rešil ta svoj zdravstveni problem.