Izola in skiro

by

in

Ste že kdaj prevozili Izolo s skirojem? Če še niste, potem vam to priporočam. Ne govorim o hitri vožnji, vendar o tisti počasni vožnji po celem mestu. Jaz sem to storila in šele tisti dan sem spoznala, kako lepa je Izola. Prekrasno obmorsko mesto, ki ima skrite prelepe kotičke. Tisti dan sem šla zravem mojega moža, ker je imel na obali določene obveznosti. Ker sem ga morala čakati, sem se odločila, da v avto dan skiro in da bom, če bo to seveda možno, prevozila mesto s skirojem. 

Izola je res lepo, nikoli še nisem videla celega mesta, ker si nikoli nisem vzela dovolj časa. Tokrat sem ga imela in lahko rečem ,da že dolgo nisem tako uživala. Najprej sem se odločila, da grem s skirojem ob morju. Tam sem se ustavila in spila kavico. Potem pa sem prevozila vse ozke ulice in si ogledala celo mesto. Človek bi si mislil, da je Izola majhno mesto. No, po tem dnevu jaz nisem več tako razmišljala, kajti videla sem, kako lepa in velika je Izola. 

Izola in skiro

Najbolj mi je bilo všeč mestno jedro. Od nekdaj imam rada stara mesteca in ta kraj ti to tudi ponudi. Ker ne bi bila jaz, sem si privoščila še eno kavico v samem mestnem jedru. Vzela sem si čas zase in opazovala ljudi. Resnično sem uživala. Najprej mi je bilo malo nerodno, ker sem uporabljala električni skiro, a sem kasneje videla, da s svojo počasno vožnjo ne oviram nikogar. Tako sem začela uživati in pregledala sem vse stavbe, cerkev, vrtove, obalo, gostilne, mestno jedro. 

Definitivno je Izola kraj, kamor se bom še z veseljem vrnila. To je mestece z dušo. Tako lepo, staro, ob morju, polno majhnih kavarn in dobrih gostiln. Privoščiš si lahko eno dobro kosilo na lepi lokaciji, kjer lahko opazuješ staro mestno jedro ali pa se zagledaš v morje.