Blefaroplastika je babici zelo pomagala

Moj babica je sedaj že kar nekaj časa imela težave z svojimi vekami. To pa zato, ker se ji je skozi leta začela gubati koža, kar pa se ji je zgodilo tudi na vekah. Tako pa so se ji sedaj veke že tako povesile, oziroma nagubale, da ji je to že povzročalo težave, saj je sedaj slabo videla, ker so ji veke nekoliko prekrivale vidno polje. 

No tako pa smo jo sedaj končno prepričali, da se odpravi do zdravnika, saj bi ji lahko ta pomagal, tako da ji veke ne bi več slabšale vidnega polja. Tako pa je bil postopek, ki bi ji pomagal pri temu, blefaroplastika. Tukaj pa gre za kirurški postopek, kjer se odstrani del kože na vekah, ki se guba, tako da nam ta del kože ne predstavlja več težav, torej da se več ne guba čez naše oči. 

No tako pa se je nato res strinjala s tem, ter jo je sedaj čakala blefaroplastika. Na začetku pa jo je bilo tega kar strah, vendar je nato hitro videla, da se celotna blefaroplastika izvaja z anestezijo, tako da med samim postopkom ni čutila ničesar. Prav tako pa je ta postopek tudi potekal zelo hitro, tako da je bila zelo hitro konec z samo operacijo.

Blefaroplastika je babici zelo pomagala

Nato pa je morala nekaj dni biti edino malo pozorna na to, da je čim bolj pazila na šive okoli vek, saj so se ti morali zaceliti. Zato pa se ni smela preveč mencati okoli oči, ter tudi malo paziti med tem ko se je umivala in tuširala. Po nekaj dnevih pa so se šivi čisto zacelili, ter je tako bilo spet vse normalno. Tako pa sedaj več ni imela težav z svojim vidnim poljem, tako da ji je blefaroplastika tukaj res zelo pomagala in ji tako izboljšala kvalitetno življenja, saj se sedaj videla veliko bolje.