Italian language

 
 

MOLKOSAN, 500 ml

Zaloga: Na zalogi

12,90 €

Hiter predogled

Molkosan® je pridobljen z mlečnokislinsko fermentacijo sirotke. Izdelek praktično ne vsebuje beljakovin in maščob. Največji delež (približno 80%) mlečne kisline predstavlja desnosučna [L(+)] mlečna kislina, ki organizmu koristi in jo ta dobro presnavlja. Molkosan® vsebuje tudi dragocene mineralne snovi iz sirotke, kot sta kalij in kalcij.

MOLKOSAN, 500 ml

Double click on above image to view full picture

Pomanjšava
Povečava

Več pogledov

  • MOLKOSAN, 500 ml

Podrobnosti

Splošne informacije

Molkosan® je pridobljen z mlečnokislinsko fermentacijo sirotke. Izdelek praktično ne vsebuje beljakovin in maščob. Največji delež (približno 80%) mlečne kisline predstavlja desnosučna [L(+)] mlečna kislina, ki organizmu koristi in jo ta dobro presnavlja. Molkosan® vsebuje tudi dragocene mineralne snovi iz sirotke, kot sta kalij in kalcij.

Nega črevesja s sirotko oziroma mlečno kislino

V črevesju se nahaja milijone bakterij, ki delujejo pozitivno – imenujemo jih črevesna flora. Motena črevesna flora precej prizadene prebavni trakt, to pa lahko vodi do velikih okužb z glivami (Candida albicans - več o tem). Nepoškodovana črevesna flora je nepogrešljiva za zdravje, saj na njej temelji pravilno izkoriščanje hrane, kar je potrebno za učinkovit imunski sistem. Za zdravo črevesno floro so potrebni acidogeni mikrobi, t.j. mikrobi, ki tvorijo kisline. Ustvarjajo oviro za povzročitelje procesov gnitja, ki se širijo po prebavnem traktu in zavirajo razvoj drugih škodljivih bakterij. Nepogrešljiva pomoč pri tem so mlečnokislinske bakterije, ki so prisotne v sirotki, jogurtu, kefirju, zelenjavnih sokovih z mlečno kislino, surovem kislem zelju in drugi nekuhani zelenjavi, ki vsebuje mlečno kislino.

Mlečna kislina naredi črevo živahno

Mlečna kislina brez dvoma pozitivno vpliva na črevesje. Obstaja v dveh različnih oblikah: desnosučna in levosučna. Desnosučno [L(+)] mlečno kislino za razliko od levosučne [D(-)] mlečne kisline najdemo tudi v človeškem telesu, ki jo lažje uporablja. Levosučna oblika se razgrajuje počasneje in nima koristne moči svoje sestre dvojčice.

Dodatna dobra lastnost mlečne kisline: ustvarja optimalne pogoje za vstop kalcija, ki je najpomembnejša komponenta trdnosti kosti.

Fit s sirotko

Sirotko (imenovana tudi sirna voda ali mlečni serum) so izdelovali klasični zdravilci iz alpskih področij. Že v 18. stoletju je veliko zdravilišč v švicarskem kantonu Appenzell zaslovelo z zdravljenjem s sirotko. Sirotka namreč pomaga pri t.i. zakisanosti organizma in razgradnji shranjenih maščob. Tradicionalno naj bi jo uporabljali za olajšanje delovanja prebavnega trakta, za spodbujanje metabolizma in izboljševanje črevesne flore in s tem ustvarjanje pogojev za dobro aktivnost črevesja. O njeni uporabi je veliko pisal pionir naravnega zdravljenja, Alfred Vogel. Da bi zagotovil to koristno, naravno pomoč širšemu krogu, je zasnoval Molkosan® in ga s številnimi dobrimi izkušnjami uporabljal desetletja.

Sirotka ali koncentrat mlečnega seruma…

…je tekočina, ki nastane z mlečno kislinskim vrenjem (»Molkosan®«). Ne vsebuje beljakovin niti maščob, temveč dragoceno bazično desnosučno mlečno kislino, minerale – kalcij, kalij, natrij, fosfor, magnezij in sledove mangana. Mlečna kislina ovira razvoj mikroorganizmov, ki povzročajo bolezni, na primer gnilobnih bakterij, bolezenskih klic in gliv, ki motijo normalno delovanje črevesja.

Več o Candidi albincans, načinu prehranjevanja in zdravljenja pri tovrstnih težavah in Molkosanu si lahko preberete v knjigi Resnice in zmote o kandidi (http://www.kandida.si/).

Uporaba

Notranja uporaba:

Molkosan® razredčite v razmerju 1 proti 10. Za redčenje lahko uporabite vodo, zeliščne čaje (na primer koprivin, lipov čaj ipd.) ali sadne in zelenjavne sokove, s katerimi pripravite osvežilne, okusne in zdrave napitke. Molkosan® aktivira in regulira presnovo, pomaga pri zagotavljanju koristne črevesne flore, pomaga pri čiščenju, razkisanju in zagotavljanju bazičnega okolja v organizmu. 2- do 3-krat dnevno razredčite 1 nepolno jušno žlico Molkosana v kozarcu vode ali čaja in popijte.

Zunanja uporaba:

Za nego intimnih delov telesa razredčite Molkosan® z vodo v razmerju 1 : 1. Za kopeli razredčite Molkosan® z vodo v razmerju 1 : 30. Koristi za ohranjanje primerne kislosti kože, npr. na intimnih delih telesa.